Fleet Planner

Koppelt de keten aan elkaar
Fleet Planner is een geautomatiseerde workflow van de order uit het transport manager systeem naar de klant en weer terug in het order systeem. Met als doel een accurate en objectief beeld te geven van de kosten, gerelateerd aan de transport orders.

Fleet Planner is de ‘missing link’ tussen het order systeem en de technische systemen in het voertuig. Het berekent en monitort het optimale leverschema. Verschillende rit optimalisatie schema’s zijn beschikbaar voor de gebruiker en voertuig planner.

Deep Orange Fleet management software
Fleet planner Deep Orange

Vooraf transport- en levertijden, afstanden, optimale ritten en routes

Fleet Planner ondersteunt levervensters, voertuig belading, verschillende optimalisatie schema’s, voertuig eigenschappen en veel meer. Integratie met de technische voertig volgsystemen (o.a. Webfleet) geeft de planner/ operator real-time inzicht in het schema van de dag.

Black-box planning, het direct plannen van orders, wordt volledig ondersteund door Fleet Planner’s API en kan worden gekoppeld met uw eigen systemen. Zo hebben ook adminstratieve systemen de beschikking over actuele en real-time data om nog sneller en accurater te kunnen reageren op marktvragen.

Optimalisatie schema’s, objectives die passen bij uw KPI’s

Welke KPI’s streeft uw bedrijf na? Is dat het zoveel mogelijk minimaliseren op korte afstanden, rijtijden of wordt het werk verdeeld? Fleet Planner heeft een aantal voorgedefinieerde schema’s beschikbaar om een passend plan te maken.

Deep Orange Optimalisatie schema’s
Service en transport orders Deep Orange

Service en transport orders geïntegreerd in een planning

Transport orders zijn gemodelleerd als ophaal- en leveradres die bij elkaar horen en zullen dan ook aan een voertuig worden toegwezen. Immers je vervoert een Item. Service orders zijn de opdrachten die op locatie worden uitgevoerd. Fleet Planner ondersteund beiden en combineert aan de hand van het schema de verschillende ordertypen tot een plan dat past voor service orders en transport.

Automatische bevestiging
met SMS Alert

SMS Alert verzorgt de communicatie tussen de klant en bezorger, wanneer er een afleverings afspraak gepland staat. Met behulp van GPS locatie bepaling en Webfleet van TomTom Telematics, berekent SMS Alert de actuele aankomsttijd van de bezorger en stuurt automatisch een bericht naar de klant.

Sta niet meer voor een dichte deur en vergroot zo het aantal succesvolle leveringen. U kunt zich richten op uw product en niet meer op eindeloze 2e of 3e leveringen. Uw bezorgers of chauffeurs gaan efficiënter rijden. De doorlooptijd van uw distributieleveringen wordt gestroomlijnd.

Deep Orange SMS Alert Fleet Planner
Wat is een Transportation Management System

Wat is een Transportation Management System?

Een transportbeheersysteem, of TMS (Transportation Management System), is een logistiek platform met technologie waarmee bedrijven de fysieke verplaatsing van goederen, zowel inkomend als uitgaand, kunnen plannen, uitvoeren en optimaliseren.

FAQs

  • Jazeker, kies een set voertuigen (afhankelijk van abonnement) die u wilt inzetten voor uw orders. Fleet Planner maakt dan een ritplanning op basis van uw optimalisatie doel.

  • Fleet Planner heeft een aantal voorgedefinieerde optimalisatie doelen die u kunt instellen. Een optimalisatie doel is bijvoorbeeld een ritplanning maken zodat er zo weinig mogelijk voertuigen gebruik worden of wanneer u alle voertuigen wilt inzetten kunt u ook de orders verspreiden over de geselecteerde voertuigen.

  • Er is een API die door het ERP systeem kan worden aangeroepen om de orders te laten inplannen, de geplande tijden worden dan als antwoord teruggegeven aan het ERP/ order systeem.

  • Jazeker, via de API kunt u direct laten plannen zodat u niet meer om hoeft te kijken naar de detail ritplanning.

  • De planning module ondersteunt ‘tijdwindows’. Wanneer er aan een order of een klant een ‘leverwindow’ wordt gehangen, dan neemt de planner deze tijden mee en zorgt het ervoor dat de order binnen de tijden wordt ingepland.

  • Bij orders kunt u voor Fleet Planner een label meegeven zodat u die orders kunt toewijzen aan specifieke voertuigen. Er kan dan rekening worden gehouden met de milieu zones in de planning.

  • Aan elk voertuig kunnen specifieke instellingen worden meegegeven, bv. labels waarmee u bepaalde orders kunt voorsorteren en beschikbaarheids tijden, zodat u het juiste voertuig selecteert.

  • Alle actuele gegevens van de planning op de dag, stops, orders en actuele gegeven kunnen worden geëxporteerd naar Excel voor verdere verwerking.

  • Dat kan, eventueel met een maatwerk koppeling kunnen de actuele gegevens doorgegeven worden aan het eigen ordersysteem. Via de API krijgt u al standaard de planning retour maar er kan meer. Informeer naar de opties.

Start vandaag
nog met
Deep Orange

Meld u aan voor de Deep Orange Update en ontvang regelmatig nieuws over wagenparkbeheer, interessante aanbiedingen en nieuwe productontwikkelingen.

Newsletter